Стаття містить рекомендації і поради, які допоможуть зробити вибір серед великої кількості представлених на ринку віскозиметрів, призначених для дослідження різних видів рідин, і серед великої кількості шпинделів різного призначення. Зокрема, в даній статті надана інформація про різні види ротаційних віскозиметрів (віскозиметри з пружиною і віскозиметри з сервомотором) та про три режими вимірювання в’язкості (L-режим, R-режим, H-режим). Йдеться також про дві основні модифікації пружинних віскозиметрів: віскозиметри з механічною шкалою та цифрові прилади. Детально розповідається про те, як, виходячи з Ваших завдань, правильно підібрати режим вимірювання (L, R, H). Наводиться таблиця, в якій показано, які режими вимірювання вибирати для найпоширеніших речовин, які застосовуються в хімічній і нафтохімічній промисловості, в виробництві продуктів харчування й напоїв, а також у фармацевтиці та косметології. Значна частина статті присвячена опису різних видів шпинделів (дискових, циліндрових, з подвійним проміжком) і поясненню, як правильно підібрати необхідний шпиндель. Наприкінці містяться покрокові інструкції щодо проведення успішних вимірювань, використовуючи ротаційні віскозиметри.
Переглянути застосування