Даний звіт містить покроковий опис вимірювання в’язкості, який проводиться з метою контролю якості соусів та заправок на ротаційному віскозиметрі ViscoQC™ 100 від Anton Paar. Досліджуваними зразками виступали заправка для салатів на водній основі та соус на основі соняшникової олії. Коротко розповідається про конфігурацію приладів , аксесуари, які використовувались, та умови, за яких відбувалось вимірювання (температура, швидкість обертання шпинделя, відповідний момент сили), а також основні етапи експерименту. Виміряні значення в’язкості на різних швидкостях зсуву наводяться в таблиці та обговорюються.
Ключові слова: харчова промисловість, в'язкість рослинної олії, заправка, соус, віскозиметр, ротаційний
віскозиметр, в'язкість, динамічна в'язкість, контроль якості за допомогою віскозиметра, неньютонівська рідина.
Переглянути застосування